Ingredience:

Na základ:
– 250 g Digestive Original
– 130 g másla

Na náplň:
– 750 g krémového tvarohu
– 4 vajíčka
– citrónová šťáva
– kůra z půlky citrónu
– 180 g cukru
– trocha vanilkového extraktu

Na polevu:
– 200 g přírodního jogurtu
– 2 lžíce cukru
– trocha vanilkového extraktu
– 150 g mražených lesních plodů
– 2 lžíce moučkového cukru
– citrónová šťáva

Postup:

Vymažte tukem dortovou formu. Sušenky najemno rozdrobte do mixéru a rozmixujte s máslem. Když se směs zdá být jako „mokrý písek“, nalijte ji do dortové formy a urovnejte ji spodní stranou lžíce. Vložte formu do ledničky na půl hodiny.
Nalijte do mísy krémový tvaroh, přidejte vejce, cukr, citrónovou šťávu a citrónovou kůru a trochu vanilkového výtažku a míchejte pár minut, dokud není krém vláčný.
Nalijte směs na připravený základ a několikrát formou klepněte o kuchyňskou desku, abyste eliminovali všechny vzduchové bublinky.
Pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů okolo 40 minut. Vytáhněte upečený dort z trouby. Umíchejte jogurt s cukrem a vanilkou a nalijte směs na povrch dortu. Buďte opatrní, abyste vytvořili rovnoměrnou vrstvu. Vložte dort na dalších 15 minut do trouby. Po vyjmutí z trouby nechte dort ve formě zchladnout a potom vložte formu aspoň přes noc do ledničky.
Další den jemně odejměte okraje od formy a položte dort na servírovací tác. Do hrnce dejte ovoce a citrónovou šťávu a uveďte směs do varu. Nechte ji vychladnout a ozdobte s ní dort.
Dort podáváme vychlazený.